Носителят на бронзов медал от Световното първенство през 2011 година и европейски първенец по борба в класическия стил Иво Ангелов, ще проведе занимания в детските градини в Перник, съобщи той. Ангелов понастоящем е председател на пернишкия клуб по борба "Миньор". От близо година залата по борба е оборудвана по системата "Суплес“.

"Ще проведа срещи с родителите и ръководствата на детските градини на територията на града. Надявам се да откликнат и приемат идеята, част от ежедневните им занимания да бъдат със "Суплес“ оборудването. Упражненията не са типично борчески, а по-скоро развиват полезни умения в децата като бързина, ловкост, гъвкавост и пространствено ориентиране. В клуба има няколко групи на трениращи от пет до десетгодишни, които първо преминават през тази система и едва след това започват да изучават хватки от борбата“, допълни президентът на пернишкия клуб.

Залата бе домакин на няколко срещи с групи от детски градини и частни занимални, които се запознаха със "Суплес“ системата. Тя е дело на Иван Иванов - български борец, който патентова уреда "българска торба“ в щатите. Вече се провеждат и Световни първенства в тази дисциплина, поясни още Ангелов.