Президентът на Българския футболен съюз - Георги Иванов заяви, че БФС ще бъде медиатор на срещата между Спортно техническата и Апелативната комисия към футболната централа, НОВА Броудкастинг груп, СДВР, Столична община, ММС, Левски и ЦСКА.

В момента тече заседанието на Базата в Бояна, на която трябва да се реши съдбата на предстоящото Вечно дерби между Левски и ЦСКА. Първоначално, бе избрано дербито да се проведе на ст. "Георги Аспарухов" без гостуващи фенове, а след това и на Националния стадион без привърженици на Левски.

Това решение предизвика големи спорове, като бе подкрепено публично само от ръководството на Левски. ЦСКА реши да обжалва, а Апелативната комисия определи иска на армейците като допустим.

"БФС ще се яви като медиатор, ще изслушаме двата клуба, за да намерим решение. Ще предложим няколко варианта. С всички заинтересовани страни трябва да стигнем до съгласие. Знаете, че Спортно-техническата комисия взе решение, което доведе до много негативни реакции", заяви бившият нападател на Левски.