Параолимпийските игри ще бъдат открити с тържествена церемония днес. 4400 атлети от 184 държави ще дефилират по "Шан'с Елизе" до площад "Конкорд", където ще бъде запален параолимпийският жертвеник и ще бъде дадено официално началото на игрите

Церемонията ще започне в 20:00 часа на "Конкорд". 4400 параатлети ще дефилират пред погледите на 65 000 зрители, които ще заемат местата си на трибуните, монтирани за случая на площада.

Откриването на Параолимпийските игри ще продължи три часа, а артистичен директор на церемонията отново е Тома Жоли.

Преди шоуто на "Конкорд", първата част от церемонията включваща и парада на нациите, ще се проведе по "Шанз-Елизе и ще бъде достъпна безплатно за публиката.

Подобно на откриването на Олимпийските игри на 26 юли, спектакълът ще се проведе извън стадион, с не по-малко от четири сцени, обявиха домакините.

Според телевизия BFMTV суперзвездата Джаки Чан ще присъства на церемонията. Китаецът, който е майстор на бойните изкуства, ще бъде сред участниците в щафетата на параолимпийския огън.

Параолимпийските игри в Париж ще се проведат от 28 август до 8 септември.

България ще участват с трима представители в леката атлетика. Олимпийският шампион от Рио 2016 Ружди Ружди ще се бори за медал в тласкането на гюле в категория F55 (пълна функция на ръката, частична функция на торса и без функция на краката). Началото на финала в тази дисциплина е 20:05 часа на 30 август.