Нападателят на Левски - Алекс Колев, получи наградата си за Играч №1 на месец юли в анкетата на "Пресклуб България“. 31-годишният национал коментира "горещите" теми около "сините", включително и сагата с провеждането на предстоящото Вечно дерби срещу ЦСКА.

"Левски излиза за трите точки, независимо срещу кого играе. Длъжни сме да реагираме след недобрата игра в мача срещу Хебър, да се представим по-добре и да победим по-убедително. В началото на първенството сме, сезонът е в зародиш и не сме направили нещо кой знае какво. Ние сме длъжни да побеждаваме и да радваме феновете. Ръководството е поставило цели и ние, футболистите, сме длъжни да ги гоним. Дали летим във въздуха мога да кажа 7-8 кръга преди края на първенството", заяви бившият играч на Крумовград.

"Критики винаги ще има, особено в най-големия гранд в България. Има и такива мачове, това казах и в съблекалнята. Важното е да спечелиш трите точки. Не искам да подценявам Хебър, но мисля, че имаха една точка преди срещата с нас. Феновете бяха в еуфория и очакваха победа с 4-5 гола, но и Хебър си търсеше своето. Просто трябва да играем по-комбинативно в предни позиции и да не грешим толкова много. Треньорът ни учи да бъдем по-агресивни, а ние не бяхме на нужното ниво. Надявам се да сме си взели поуки и да покажем по-добро лице срещу Спартак Варна. Аз гледам себе си. И с Евертон Бала, и с Мустафа Сангаре ми е удобно да играя, тъй като са бързи футболисти. Когато аз искам топката и гардирам, те могат да играят в дълбочина. С Бала взаимодействаме една идея повече, но Сангаре е много мощен и ако му дадеш топката зад гърба на защитата, той може да се освободи с лекота. Нямам предпочитания. С който ме пусне треньорът, с него играя. Винаги се стремя към максимума и анализирам всеки мач. Имах една добра възможност с Враца, имах и една срещу Лудогорец. Можех да имам повече голове, но се радвам на това, което сме направили до момента. При нас доста момчета вкарват голове и това е добре за отбора. Важното е Левски да печели. За мен дербито трябва да се играе на клубен стадион с домакинска и гостуваща агитка, както е по целия свят. Клубното ръководство обаче излезе с позиция и ние се съобразяваме с него. Националният селекционер Илиан Илиев направи добър колектив, добро ядро. Изглежда вече като клише, когато казваме с какви отбори играем, но виждате, че Унгария и Сърбия бяха на европейско първенство, а ние показахме добро лице срещу тях. Сега се изправяме срещу отбор от нашия ранг и мисля, че имаме възможност да спечелим. Трябва да си повярваме малко повече и да накараме цяла България да се усмихне с позитивен резултат", завърши той.