Довечера започва Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. Комплексът "Били Джийн Кинг" отново ще събере на едно място най-добрите при дамите и мъжете в продължение на две седмици. В първия състезателен ден 6 двубоя се открояват в програмата на домакините, а два от тях касаят конкретно България.

9-ият в световната ранглиста Григор Димитров ще започне участието си на Корт № 5. Сънародникът ни ще се изправи срещу квалификанта Кириан Жаке. Французинът изигра 3 срещи в пресявките, а в таблицата на ATP e 209-и. До момента двамата с българина не са играли един срещу друг. Мачът е трети по програма след Елина Свитолина - Мария Лурдес и Андрей Рубльов - Тиаго Сейбот Уайлд.

Първата ни ракета и при дамите - Виктория Томова също ще е на корта днес. Тя ще е последна на Корт № 6 срещу Екатерина Александрова. Рускинята води в прякото съперничество с Вики чрез 3:2 победи. Въпреки това Томова е печелила именно на US Open 2016-а с 4:6, 6:3, 7:5 и последния им двубой, който бе на "Ролан Гарос" тази пролет с 6:3, 7:6(5).

Първенецът от 2020-а Доминик Тийм ще участва за последен път на US Open, тъй като по-рано през годината оповести, че през есента ще прекрати кариерата си. Австриецът ще открие програмата на централния корт "Артър Аш" срещу местния представител Бен Шелтън от 18:00 часа българско време. Двамата са си разменили по един успех понастоящем. 

Миналогодишният шампион Новак Джокович ще започне защитата на трофея си тази нощ във вечерната сесия, последна среща на "Артър Аш" срещу Раду Албот. Сърбинът си взе почивка след Олимпийските игри, където спечели златния медал и пропусна Мастърсите в Синсинати и Монреал. Към днешна дата Ноле и Албот не са се срещали.

Кори Гоф, която триумфира миналият сезон имаше тежък период преди Откритото първенство на САЩ. На Олимпийските игри в Париж американката бе спряна в 1/8-финалите от хърватката Дона Векич, след това постигна само една победа на WTA 1000 състезанието в Торонто и впоследствие претърпя поражение от Диана Шнайдер, а в Синсинати - срещу Юлия Путинцева още в първия си мач. Сега препятствието пред Гоф се казва Варвара Грачева. Те ще се появят на централния корт след края на Тийм - Шелтън.

Третият по големина корт ще приюти Диего Шварцман и Гаел Монфис. Те ще застанат един срещу друг за 6-и път. Аржентинецът води с 3:2 победи и е в серия от две поредни, но последният им двубой бе през есента на 2021-а във Виена: 7:6(5), 4:6, 6:2. Първият сервис ще бъде изпълнен след Максимилиан Мартерер - Александър Зверев и Виктория Голубич - Паула Бадоса.