Спартак Плевен влезе в тренировъчен режим за новия сезон в НБЛ и Европейската северна лига. "Синьо-белите“ тренират от няколко дни в зала "Балканстрой“, разкри генералният мениджър Богдан Петков пред BGbasket.

На този етап част от подготовката са 7 от новопривлечените играчи и юношите от школата, които са избрани да тренират с първия отбор.

Според Петков работата по селекцията не е завършила и трябва да се привлече поне още един играч, но това ще стане с течение на времето. През новия сезон в състава на Любомир Минчев ще личат имената на Крис Минков, Милен Захариев, Виктор Гергов и Георги Цеков, както и на чужденците - Кристиан Килинг, Трей Холоуел, Дерек Кълвър и Амад Ранд.

От миналогодишния състав в редиците на спартаклии не остана нито един състезател. Повече информация за първата официална тренировка пред медиите и програма за контроли ще има в близко бъдеще. Първият официален мач през новия сезон на Спартак ще е на 25-и, когато ще приеме латвийския Валмиера, а 5 дни по-късно ще има гостуване на чешкия Опава.