Томислав Стипич вече няма да е треньор на ЦСКА, обявиха вчера от клуба. 45-годишният босненец с германско гражданство ще си тръгне заедно със своите помощници, след като "Армейците" регистрираха 4 загуби в първите си 5 мача от новия сезон в Първа лига.

Стипич пое "червените" в началото на юни, а в момента се водят преговори между ръководството и треньорския щаб за прекратяването на договорите им по "взаимно съгласие".

Родните медии споделят, че Стипич се е примирил с напускането на ЦСКА, но ще иска от ръководството солена неустойка, която излиза на всичките му заплати до края на договора му. На 4 юни това лято Стипич подписа договор за 1+1 година.

Балканецът няма да ръководи днешната тренировка на ЦСКА, като по всяка вероятност това ще стори наставникът на дубъла на "червените" Владимир Манчев.

Кандидати за заместник на Стипич са бившите играчи на ЦСКА - Александър Томаш и Христо Янев.

Томаш е треньор на Спартак Варна и ръководството на столичния тим ще трябва да плати неустойка на варненци. Янев пък за последно бе треньор на Ботев Враца. Ако Янев се завърне начело на ЦСКА, това ще бъде негов трети престой като старши треньор на "Армейците".

В последните часове се появиха непотвърдени информации, че Ивайло Петев също е сред вариантите на ръководителите.