Шампионът от Олимпийските игри в Париж - Новак Джокович заяви, че има доста проблеми в системата за допинг контрол в тениса. Сърбинът коменитра това по повод скандала с Яник Синер, при който бяха открити забранени субстанции.

"Разбирам, че играчите са разочаровани от липсата на последователност. Разбирам, че неговият случай е приключен в момента, в който беше обявен. Но изминаха пет или шест месеца, откакто новината за положителните допинг тестове е достигнала до него и до екипа му. Така че, да, има много проблеми в системата, виждаме липса на стандарти и ясни действия. Разбирам чувствата на много играчи, които се съмняват, че са получили еднакво отношение.

Целта винаги е да се опитам да стигна до финалите и да се боря за трофея. Този начин на мислене не е по-различен за мен тази година.

Хората ме питат "Сега, след като спечелихте всичко със златния медал, какво друго има да печелите?" Все още усещам стремеж, все още имам състезателен дух. Все още искам да пиша история и да се наслаждавам на тениса. Откритото първенство на САЩ е с най-големия тенис корт в света. Вечерните сесии тук са много известни. Ще играя първия си мач в понеделник вечер, нямам търпение да съм под светлините. Публиката, енергията на стадиона е просто различна", каза Джокович.