Бившият номер 1 в света на тениса при мъжете и носител на 7 титли от турнири от Големия шлем - Джон Макенроу обяви за шокиращо новината, че световният номер 1 Яник Синер е дал два положителни теста за допинг.

Американската легенда сравни случая на Синер с този на бившата номер 1 в света при дамите - Симона Халеп, която за подобно провинение бе отстранена от спорта за година и половина, а Синер е оневинен.

Въпреки оневиняването настоящият номер 1 в света ще загуби спечелените пари и точки от "Мастърс 1000" турнира в Индиън Уелс, провел се по същото време, по което той е дал положителните проби.

"Честно казано, не знам достатъчно за Антидопинговия отдел, за да знам какво се случва там. Новината току-що гръмна. Разбира се, в момента е изненадващо и шокиращо, особено за мен, защото се случи през март. Минаха шест месеца. Това е първият път, когато някой, поне доколкото знам, чува за това“, каза Макенроу пред ESPN.

Той припомни случая с румънската тенисистка Симона Халеп.

"Не знам как правят разлика между човек, който казва, че не е взел умишлено забранена субстанция, и след това отстраняват друг, който казва същото. Мисля, че Халеп каза същото и беше отстранена за 18 месеца. Не знам как вземат такива решения.

Разбира се, от гледна точка на играча, вие искате стандартите да са еднакви за всички. Говорим за момче, което в момента е номер 1 в света в ранглистата на ATP. Това е изненадваща новина за всички нас“, каза още легендарният тенисист и настоящ спортен коментатор.