Световният номер 1 Яник Синер от Италия коментира двете положителни допинг проби, които е дал през март по време на "Мастърс 1000" надпреварата в Индиън Уелс.

Както е известно, на 20 август стана ясно, че водачът в ранглистата е избегнал дисквалификация за този случай.

Независим трибунал е постановил, че забранената субстанция е попаднала в организма на тенисиста чрез анабол, който е закупил фитнес-треньорът му, а физиотерапевтът на Синер го е използвал за лечение на порязване на пръста. Физиотерапевтът е правил масажи на Синер без ръкавици.

"Ситуацията не е идеална преди турнир от Големи шлем. Аз не съм направил нищо грешно. Вече играх с мисълта за това и нещата се развиха добре. Успокоението е, че съм чист и ще опитам да се представя възможно най-добре в турнира", сподели той преди старта на последния за годината турнир от Шлема, а именно US Open. Там Синер трябва да срещне Макензи Макдоналд от САЩ на старта.

Италианецът говори и за това как случилото е повлияло на неговата репутация.

"Продължих да играя тенис, защото знаех, че не съм направил нищо грешно. Знаех, че съм чист. Винаги съм бил честен играч.

Тези новини може да променят някои неща, но който ме познава добре, знае, че никога не съм правил и никога не бих правил нещо против правилата. Моментът все пак беше много тежък за мен и моя екип и продължава да бъде такъв.

Знам кои са моите приятели и кои не са. Приятелите ми знаят, че не бих направил такова нещо. По отношение на репутацията, ще видим напред във времето, защото това е нещо, което не мога да контролирам", заяви Синер.