Григор Димитров даде общирно интервю за официалния канал в "YouTube" на Откритото първенство на САЩ относно нещата около него, кариерата и представянето си през годините на US Open.

"Всеки си има причина да играе – дали това са парите или славата, или нещо друго. Аз обаче винаги съм гледал на нещата от друга перспектива. Тези неща никога не са ми оказвали влияние. В крайна сметка обаче, съм в този спорт и той идва с много ползи, но и аз трябва да направя нещо. Играчите също сме това, което сме, и заради феновете“, коментира Димитров

"Никога не е имало момент, в който да спра да вярвам, да спра да работя или да спра да играя. Когато стане дума за състезателен тенис, нещата са много. Промених много по отношение на това как се подготвям за мачове и за турнири психически“, добави българският тенисист.

Григор си спомни и за времената, когато трябваше да играе квалификации на US Open през 2009 година: "Сигурно е било на външните кортове (смее се). Това май беше последният ми път, в който съм играл квалификации, ако добре си спомням. Предходната година спечелих титлата при младежите. Спомням си, че беше много ветровито тогава. Всеки път, когато идвам в Ню Йорк, опитвам да го правя с нова енергия и нова настройка.

Още преди четири години започнах да работя с нутриционист. Аз много обичам храна, но и винаги съм бил много внимателен с това какво хапвам, както и как спя. Опитвам се да правя всичко по възможно най-добрия начин. Накратко, преминах няколко теста, за да разбера коя е храната, която е най-подходяща за мен – най-добра за храносмилане и след това за съня ми. Всичко това ми отне около година. Зпочнах да работя с човек, който ми помогна и за съня“, разказа Григор.

"Всичко това направи много голяма разлика. Тенисът е индивидуален спорт, но без солиден екип, приятели и семейство, просто не е същото.

Обичам да казвам, че когато нещо е зле, не е чак толкова зле, а когато е добре, не е чак толкова добре. Даже майка ми понякога ми казва да пробвам да се оплача от нещо, да споделя, но аз отговарям, че съм си добре.

На корта е по-трудно, защото сам съм най-големия си критик. Има напрежение от това да се справиш добре, от спонсорите, от семействата, треньорите… Но когато наистина попиташ себе си от къде идва най-голямото напрежение, това е от теб самия. Аз съм най-големия си критик и понякога ми се иска да не е така, но това се е отразявало на играта ми. Уча се обаче от себе си и работя върху това“, каза още Димитров.

Вижте цялото интервю в прикаченото към статията видео или в секцията ни "ФОКУС ТВ"!