Левски победи Хебър на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“ икономично с 1:0 в мач от 6-ия кръг в efbet Лига.

Защитникът Кристиан Димитров вкара единствения гол в мача, в самото начало, за петия успех на "сините“ за сезона, които записаха четвърта "суха мрежа“ от старта на шампионата.

Левски очаквано започна активно, като стигна до гол още в 3-ата минута.

След пробив на Александър Колев и центриране в наказателното поле на Хебър, капитанът Вендерсон Цунами отклони с глава, топката попадна у непокрития Кристиан Димитров, който без проблеми вкара за 1:0.

Голът не притесни играчите на Хебър допълнително и те не престанаха да търсят възможности за нещо пред вратата на Левски.

Отборът от Пазарджик имаше две добри възможности да изравни до почивката.

В средата на полувремето Октай Хамдиев пробва рефлекса на Пламен Андреев, като вратаря се справи перфектно.

В края на полувремето неразбирателство между Андреев и Кристиан Димитров можеше да доведе до автогол, но късметът покри "сините“.

През първата част двата тима стигнаха до по два точни удара към вратата на съперника, като Левски вкара единият от своите.

След почивката Левски продължи да доминира, но така и не стигна до нов гол във вратата на Петър Дебарлиев.

В 74-ата минута и горната греда помогна на гостите след удар от границата на наказателното поле на появилия се на терена в 58-ата минута Евертон Бала.

Така трети пореден шампионатен двубой между двата тима приключва при резултат 1:0 за Левски.

Хебър остава със само 1 спечелена точка от началото на сезона.

В следващия си шампионатен мач, на 31 август, Левски гостува на хита от началото на първенството Спартак (Варна). Ден по-късно Хебър ше играе с Берое в Стара Загора.