Треньорът на Ботев (Враца) Тодор Янчев не скри задоволството си след победата на отбора си над Локомотив (София).

Ботев победи столичните "железничари“ като гост с 1:0 в мач от 6-ия кръг в efbet Лига.

“Целта ни е да постигаме такива победи без да допускаме гол – коментира специалистът след двубоя. - Променихме тази тенденция, при която допускахме много голове. Тези сухи мрежи са плод на работата на всички. Винаги, когато победиш без да допускаш гол, е много по-важен и значим този успех. Победата все пак си е победа".

Тодор Янчев заяви, че още преди успехите на отбора в последните два кръга е вярвал в качествата на играчите си.

“И в първите мачове въпреки негативните резултати, знаех техните качества – посочи той. - Просто срещнахме наистина сериозни отбори, въпреки добрата ни игра, нямахме точки. Последните два мача спечелихме 6 точки, което ни прави радостни. Това е пътят. Трябва да играем в двете фази. Това е футболът".

Специалистът коментира и защо е трябвало да стои край скамейката с потник.

"Трябваше да сложа потник, знаех, че ще играем с бяло, облякох си черна блузка. Не съм суеверен човек, така че няма да бъда с потник в следващия ни мач, ако не ме накарат ръководните фактори", заяви треньорът на Ботев (Враца).

Наставникът говори и за следващия мач на отбора си, който е домакинство на бившия му тим ЦСКА 1948.

“Срещаме един от може би най-сериозните отбори, участник в евротурнирите – заяви Янчев. - Ще се подготвим максимално добре за следващия мач. Дай Боже да победим".