Ботев (Враца) победи като гост Локомотив (София) с 1:0 в откриващия мач на 6-ия кръг в efbet Лига.

Тимът от Враца стигна до успеха с гол на бившия играч на Локомотив Даниел Генов още в началото на мача, който се изигра на стадион "Локомотив“ в столичния квартал "Надежда“.

"Железничарите“ се оказаха назад в резултата още в 3-ата минута.

Тогава Даниел Генов засече с глава топката във вратата на домакините след центриране от ъглов удар. Генов бе оставен непокрит в наказателното поле на Локомотив и се възползва по най-добрия начин от това.

Ранният гол смути още повече неоринтираните играчи на треньора Иван Колев, като само усилията на Симеон Славчев не успяха да помогнат на домакините да се върнат в мача до края на полувремето.

Бесен от слабата игра на отбора Иван Колев направи смяна още в 33-ата минута изваждайки гръцкия бранител Атанасиос Пицолис за сметка на нападателя Стив Траоре.

През първото полувреме двата отбора успяха да отправят по един точен удар към вратата на съперника, като този на Ботев се оказа и голов.

След почивката гостите от Враца успяха напълно да успят домакините и да добутат мача до крайна победа.

Треньорът на Локомотив Иван Колев пусна в игра в 75-ата минута и Юлиан Ненов, който опита да помогне на Симеон Славчев да вдигнат тима, но и това не помогна "железничарите“ да стигнат поне до точка.

За Локомотив това е втора загуба за сезона, като и двете са на стадион "Локомотив“.

Ботев регистрира втори пореден успех, след като тимът бе загубил първите си четири мача.