Треньорът на хита от началото на сезона в efbet Лига Спартак (Варна) Александър Томаш говори преди мача на "соколите“ срещу Ботев (Пловдив) от 6-ия кръг шампионата.

Специалистът говори за работата в клуба и целите пред отбора, както и за предстоящото гостуване в Пловдив.

 "Това, което искам да изградя ще подобри индивидуалните качества на играчите, ще бъде приятен за окото футбол – каза Александър Томаш. - Това е процес и ние сме много далеч от него. Не очаквам да стане от днес за утре. Имаме много работа, но момчетата се стараят и опитват.

Смятам, че футболистите са професионалисти, моята задача е да ги държа здраво стъпили на земята. Мотивацията е строго индивидуална, но мисля, че успявам. Вече това са похвати, които няма да разкрия, защото те остават вътре в съблекалнята. В крайна сметка разчитам страшно много на тяхната самодисциплина“. 

Специалистът се изказа ласкаво за предстоящия съперник Ботев.

"Знаем срещу какъв отбор играем, знаем техните традиции – каза Александър Томаш. - Аз съм наясно с нашия отбор, но съм казал, че искам да променя манталитета във всеки един мач. Независимо с кой играем, ние трябва да излизаме с нагласата за победа. Вече как по какъв начин ще са средствата и методите, това е на тренировъчното игрище. Винаги можем да загубим, но да го направим като отбор, да го направим като семейство“.