Милена Тодорова се класира на 8-ото място дисциплината суперспринт на 7.5 км при жените на Световното първенство по летен биатлон, което продължава в Естония, съобщиха за "Фокус“ от БФ Биатлон.

Тодорова направи много силно състезание, като до последна стрелба водеше спор за златото със словачката Паулина Батовска Фалкова.

До последния рубеж 26-годишната българска националка бе само с един пропуск, но 4 неточни изстрела там я отпратиха назад в класирането и тя финишира на 56 секунди след шампионката.

Преди това, в квалификационната си серия сутринта, Милена финишира на шесто място, последното даващо право на участие на финала, но в решителното за златото състезание стартира отлично и единствено последните изстрели й попречиха да бъде сред медалистите.

В крайното класиране златото бе за Батовска Фалкова с 1 пропуск, втора остана финландката Суви Минкинен(1), а бронзът бе за чехкинята Лусие Чарватова(5).

Малко по-рано днес нито един от биатлонистите ни не намери място във финалното бягане в същата дисциплина при мъжете.

На 24 август (събота) в програмата на Световното първенство в Естония са спринтовете за всички възрасти, а шампионатът завършва в неделя с преследванията за младите и масови гала стартове за мъже и жени.