Халфът на Славия - Иван Минчев заяви, че старши треньорът Златомир Загорчич е отличен мотиватор и именно той е причината "белите" да се завърнат на победния път. Футболистът говори пред медиите, след като получи наградата за най-добър футболист на петия кръг в Първа лига. Опитният играч на "белите" получи своя приз на церемония в "Пресклуб България".

"След първи кръг не беше най-приятната обстановката в съблекалнята, но Загорчич ни стегна. Той е главната причина отборът да играе по този добър начин. Винаги, след като изиграем слаб мач, ни помага да се вдигнем. Той е най-добрият мотиватор в родното първенство.

Загорчич има само една цел и тя е да излизаме за победа. Той винаги е казвал, че ако се раздаваме на 100%, няма да има отбор, който да ни победи. За други амбиции не е говорено, но ние лично сме си поставили цел да бъдем в горната половина на класирането. За мен е важно да помагам на младите момчета да се развият, за да отидат в чужбина и да изкарат добри пари. Да си оправят живота.

Когато аз отидох в ЦСКА, ситуацията беше много странна. Имаше десет човека от Литекс, десет от ЦСКА и само три нови попълнения - Аз, Лазар Марин и Дюлгеров. Бяхме между чука и наковалнята. Треньорът Христо Янев използваше момчета, които бяха участвали в спечелването на Купата, другите треньори натискаха за футболистите от Ловеч и за шест мача получих 20 минути игра срещу Нефтохимик. Имах разговори с ръководството доста пъти. Питах ги дали смятат да ме използват, но нямах отговор и реших да отида под наем в Славия", каза Минчев.