Арне Слот ще изведе Ливърпул за първи път на "Анфилд роуд“ в мач от втория кръг на Висшата лига срещу Брентфорд тази неделя от 18:30 часа

Мърсисайдци имат само две загуби в последните си 61 домакински мача, при 46 победи и 13 ремита.

Те допуснаха поражения от Лестър с 1:2 през октомври 2022 и срещу Лийдс с 0:1 през април тази година.

Нидерландецът се изправи пред медиите и взе отношение по ключови теми.

"Надявам се, че нашите фенове на “Анфийлд" ще бъдат два пъти по-шумни, отколкото бяха привържениците на Ипсуич в първия мач. Изобщо не съм нервен. Поне не в този момент, защото съм в разгара на подготовката за мача в неделя. Ако си нервен, не можеш да мислиш добре. Вярвам, че аз и моят щаб ще подготвим отбора по най-добрия възможен начин. Вярвам много на отбора“, заяви Слот.

"Нови попълнения? Мисля, че вече знаете отговора. Ако нещо е факт, ще го чуете от нас. Не съм разтревожен, защото вярвам на отбора. Казах и преди, че наследих много добър състав с млади играчи. Вярваме им много. Вече спечелиха доверието ни“, допълни наставникът.

Мисля, че вървим в добра посока, но трябва да разберете, че някои от играчите са тук едва от три седмици. Нещата не опират само до нас, но и до това какво ни предлага съперника. Ипсуич направи трудни нещата за нас в началото, но след това подобрихме представянето си и те не можеха да играят със същата енергия. Получихме повече пространства и видяхте колко добре могат да играят момчетата. Все още имаме много работа, но това е първата стъпка. Всеки ден научавам по нещо за футболистите като личности и за това как те могат да играят заедно“, изтъкна специалистът.

"Настройката на Джо Гомес е много добра. Той е с нас от три седмици. Не игра много на Европейското, така че не трябваше да правим кой знае какво, за да се справим с натоварването му. Имаше добра седмица. Той е един от играчите, от които видях нови неща и научих нови неща. В този момент очаквам всички, които са в отбора, да останат, но във футбола всичко може да се промени“, коментира нидерландецът.

"Мисля, че Брентфорд привлякоха талантливи и добри играчи. И Фабио КарвальоСеп ван ден Берг искаха да продължат напред и да имат повече игрово време. При толкова голяма конкуренция те нямаше да може да играят постоянно при нас. Мисля, че това е добра сделка за нас, за Брентфорд и за футболистите. Всички са щастливи, но се надявам, че те няма да се справят толкова добре срещу нас в неделя“, каза бившият треньор на Фейенорд.

жаръл Куанса реагира по начина, по който можеше да се очаква. Говорихме с него след мача и след това той попита дали може да тренира в неделя с тези, които не взеха участие. Във вторник получи лека контузия и не можеше да тренира в сряда. Ще видим как е днес. Може би езикът беше проблем в случая. Не съм казал, че е загубил всеки дуел, а, че загуби два важни такива, вторият от които бе точно преди почивката. Разбрах, че е прозвучало все едно съм казал, че е загубил всеки дуел. На следващия ден казах на целия отбор, че не се е справил добре през първата част и не става дума само за Джаръл“, допълни Слот.

"Мисля, че Гравенберх носи качествата, които харесваме за позиция №6, но игра само три пъти до момента - срещу Ман Юнайтед, Севиля и Ипсуич. Само един от тези мачове бе във Висшата лига, така че той има какво да доказва там. Досега се справяше добре, но винаги става дума за отбора. Имаме още опции за тази позиция“, завърши мениджърът на Ливърпул.