Калоян Шиков и Валерия Гърневска се класираха за полуфиналите на сингъл на тенис турнир за юноши и девойки до 16 г. от първа категория на Тенис Европа в Сараево (Босна Херцеговина).

Поставеният под №8 при юношите Калоян Шиков победи на четвъртфиналите на сингъл с 6:7(5), 7:6(4), 6:4 №2 в схемата Лука Черамилац от Сърбия. Преди този мач Шиков постигна две победи без да загуби сет. За място на финала Калоян ще играе срещу Патрик Семенич от Словения.

Поставената под №2 при девойките Валерия Гърневска победи на четвъртфиналите на сингъл с 6:4, 6:1 №7 в схемата Мадалена Матиас от Португалия. Това е трета поредна победа за Гърневска на турнира без да загуби сет. На полуфиналите Валерия ще играе срещу Теа Ковачевич от Босна и Херцеговина. На четвъртфиналите Ковачевич елиминира с 6:3, 6:4 българката Никол Нунева.

Гърневска се класира и за финала на двойки при девойките. Българката и Ника Чакарун от Хърватия, поставени под №2, победиха на полуфиналите с 6:2, 6:1 Ива Йеркович и Миа Роботич от Хърватия. В спор за титлата Гърневска и Чакарун ще играят срещу Еда-Лара Сачирович от Босна и Херцеговина и Нина Тепич от Сърбия.

Владимир Цонков пък отпадна на осминафиналите на сингъл при юношите на турнир до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Аликанте (Испания). Надпреварата се провежда в академията на Давид Ферер.

Поставеният под №13 Цонков отстъпи с 3:6, 4:6 от №1 в схемата Андрей Раду от Румъния. Преди този мач Владимир постигна две поредни победи без да загуби сет.

Владимир Цонков и Максим Петков загубиха на четвъртфиналите на двойки с 4:6, 1:6 от четвъртите поставени португалци Лоуренсо Корея и Афонсу Коутиньо.