Александър Толев и Александра Рангелова се класираха за четвъртфиналите на сингъл на тенис турнир за юноши и девойки от категория J30 от ITF в Скопие (Северна Македония).

Поставеният под №9 при юношите Александър Толев победи на осминафиналите с 6:1, 6:3 №6 в схемата Рис Уотърс от Великобритания. За място на полуфиналите Толев ще играе срещу Амар Хусейнович (Северна Македония).

Александър Толев в тандем с Димитър Чилов се класираха и за полуфиналите на двойки. Българите победиха със 7:5, 7:5 Апостолос Цимкас и Николас Захос от Гърция.

Поставената под №5 при девойките Александра Рангелова победи на осминафиналите на сингъл с 6:4, 6:3 №11 в схемата Катя Ивановска (Северна Македония). На четвъртфиналите Рангелова ще играе срещу Анастасия Преда (Румъния).

Рангелова се класира и за полуфиналите на двойки. Българката и Берак Кочак (Турция), поставени под №2, победиха с 6:3, 6:0 Дефне Кавус и Лара Озкан от Турция.

За съжаление други пет българчета отпаднаха на осминафиналите на сингъл.

При юношите Николай Бунчев загуби с 2:6, 5:7 от №7 в схемата Урош Живкович (Сърбия), Димитър Чилов отстъпи с 1:6, 6:4, 0:6 от Арен Бейбарс (Турция), а Пламен Колев падна с 6:3, 0:6, 2:6 от Теодор Давидов (САЩ).

При девойките Александра Ляпева загуби със 7:5, 2:6, 1:6 от №8 в схемата Яна Божиновска (Северна Македония), а Никол Иванова отстъпи с 2:6, 1:6 от №4 Ева Калиадина (Русия).