Националният отбор на България за момичета U16 претърпя драматична загуба на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Коня, Турция. Тимът ни отстъпи на Ирландия с 68:70 точки в много оспорван мач, решен в последните секунди.

Поражението праща България в двубоите за разпределение на 13/16 място, където отборът ще се изправи срещу Босна и Херцеговина. Двубоят е на 23 август (петък) от 16:30 часа.

Ирландия се откъсна със 7 точки още в началните минути, но започна да допуска много грешки и отговорът на България не закъсня. Тимът ни направи серия от 13:0 и след първата четвърт обърна за 22:16 след 11 точки на Фатме Кичукова. Подем в играта на символичните домакини в началото на втория период доведе до нова размяна на водачеството, но на почивката предимството отново бе за нашите – 31:27.

Мачът вървеше много оспорвано след паузата, без нито един от двата отбора да натрупа по-сериозна преднина и решителната част дойде при 54:51 за Ирландия. Драмата продължи до последно, но съперникът измъкна успеха в края.

Фатме Кичукова бе най-резултатна за тима ни с 15 точки. Деяна Станиславова има дабъл-дабъл от 14 точки и 12 борби. Габриела Коцева реализира 11 точки, но с 8 грешки, а 10 точки и 6 борби има Катрина Бозова, с 6 грешки.