Треньорът на Лудогорец Захари Сираков имаше забележки към играчите си, въпреки категоричната победа на отбора му над молдовския Петрокуб.

В първи мач от плейофа за място в груповата фаза на Лига Европа Лудогорец победи у дома молдовския Петрокуб с 4:0.

“Доволен съм от първото полувреме, второто полувреме се видя, че имаме нашите кризисни моменти пред вратата ни – коментира след двубоя временният наставник на Лудогорец. - Радващо е, че не допуснахме, а вкарахме още два гола. Момчетата играха до края, не се предадоха, търсихме максимума и ги поздравявам, че се представиха силно“.

Специалистът заяви, че е направил смените заради проблеми на играчите.

"Нареси беше болен и сам си искаше смяната, но съм доволен, че взехме комфортна преднина - заяви още специалистът. - Има още един мач обаче и се вижда, че отборът на Петрокуб не е случаен. Искат да играят футбол, за което ги поздравявам. Ще направим всичко възможно момчетата да подходят сериозно и в реванша.

Има още какво да се изисква. Когато пресираме, да пресираме всички. Радващо е, че днес се опитваме да играем комбинативен футбол. В мача с Левски имаше нервност.

Има настроение, вдигнахме го. Момчетата са професионалисти, ще има загуби, но е важно да покажем как се изправяме. Поздравявам момчетата и всички в този клуб, че се вдигнахме след тежката загуба от Карабах“.

Захари Сираков коментира и какви са шансовете му да остане на поста като постоянен наставник.

"Мисля мач за мач, а времето ще покаже докога ще остана начело на първия тим", заяви Сираков.