Хюлия Велиева (ТК "НСА", гр.София) и Лютфия Велиева (ТК "НСА", гр.София) спечелиха титлата на двойки при жените на Държавното лично първенство на открито за мъже и жени "ЗММ България" с награден фонд 10 хиляди лева. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК "Левски" в София.

Шампионът при мъжете и шампионката при жените, ще получат от БФТ по един самолетен билет, който да използват за участие в тенис турнир в който са заявени.

Във финала на двойки при жените Хюлия Велиева (ТК "НСА", гр.София) и Лютфия Велиева (ТК "НСА", гр.София) победиха с 3:6, 6:3, 10-7 Зиновия Ванева (ТК "Локомотив", гр.Пловдив) и Ани Вангелова (ТК "Левски", гр.София). На трето място се класираха Андрея Глушкова (ТК "Дема", гр.София) и Денислава Глушкова (ТК "Дема", гр.София).

Вардан Манукян пък продължава защитата на титлата си при мъжете.

Поставеният под №4 Манукян се класира за четвъртфиналите след успех срещу Георги Ганчев с 6:3, 6:1. В спор за място на полуфиналите той ще се изправи утре срещу Никола Керемедчиев, който елиминира петия в схемата Ерик Владимиров с 6:4, 4:6, 6:0.

Действащият шампион на страната в зала и №3 Пламен Милушев спечели срещу квалификанта Васил Димитров с 6:3, 6:3 и на четвъртфиналите ще срещне Даниил Иванов, който надделя над осмия поставен Ангел Мирчев с 1:6, 6:2, 6:2.

Водачът в схемата и държавен вицешампион на закрито Симон-Антони Иванов елиминира квалификанта Ферхат Рашидов с 6:2, 6:2, а следващият му съперник ще бъде №6 Мартин Димитров, който би убедително миналогодишния национален първенец в зала Милен Янакиев с 6:1, 6:1.

Вторият поставен Джордж Лазаров също стигна до четвъртфиналите след победа над Ивайло Михалев с 6:1, 6:2 и очаква номер 7 Михаил Иванов, отстранил Ангел Владов с 6:4, 6:1.

В надпреварата при жените водачката в схемата Лидия Енчева отказа участие, тъй като по-рано днес достигна до четвъртфиналите на състезание от веригата на Световната федерация ITF във Врънячка Баня (Сърбия) с награден фонд 25 хиляди долара.

Шампионката на страната през 2022 година и пета поставена Зиновия Ванева разгроми Андрея Глушкова с 6:1, 6:1 и за място на полуфиналите ще играе срещу №4 Мирела Шкумбова, която не даде гейм на Сияна Михова.

Третата поставена и държавна шампионка на открито за 2009 година Хюлия Велиева се класира за четвъртфиналите след успех над Сирма Манчева с 6:0, 6:3, а утре тя ще срещне квалификантката Александра Матева, която елиминира друга квалификантка Рада Матева със 7:5, 6:4.

Изненадата на деня поднесе Дария Великова, която отстрани втората поставена Ани Вангелова със 7:6(5), 7:6(3) и на четвъртфиналите ще играе срещу седмата поставена Анджелина Костова, която се справи с квалификантката Ива Бешина с 6:1, 6:1.