Отборът на Дунав (Русе) временно ще бъде воден от Иван Танчовски.

Това обяви председателят на Управителния съвет на клуба Диян Димов пред БТА.

Както е известно, тимът остана без наставник в началото на седмицата, след като Мартин Ковачев хвърли оставка. Тимът не успя да спечели последните си три мача във Втора лига – две загуби и равенство, което отказа Ковачев.

"Танчовски бе помощник на Ковачев и познава добре отбора . аргументира решението Димов. - Разговаряхме и той се съгласи да води отбора до избора и назначаването на постоянен старши треньор, за което му благодарим. Той ще води подготовката и мача срещу Миньор (Перник) неделя в Русе“.

Шефът на Дунав добави,  че вече се водят и конкретни разговори с потенциални кандидати за нов старши треньор на Дунав.

"Получихме много обаждания веднага след съобщаването на новината за раздялата ни с Мартин Ковачев – заяви Диян Димов. - Имаме предложения дори от чужбина, разговаряхме и с някои популярни имена от страната. Със сигурност треньорът ни ще е българин обаче, защото искаме да е човек, който познава максимално добре обстановката в българското първенство и по-конкретно във Втора лига. Спрели сме се на двама конкретни специалисти. Проведохме първоначални разговори с тях и предстои да се срещнем, за да обсъдим детайли и да вземем решение“.

Председателят на Управителния съвет на Дунав изрази надежда, че до края на седмицата или най-късно в понеделник Дунав (Русе) вече официално ще има нов постоянен треньор.