Пьотр Нестеров отпадна на четвъртфиналите на сингъл на тенис турнира на клей от сериите "ATP Challenger 50 в Добрич, който е с награден фонд от 36 900 евро. Надпреварата се провежда при отлични условия и организация на кортовете на ТК "Изида".

Нестеров, участващ с "уайлд кард", допусна обрат и загуби с 6:2, 4:6, 4:6 от №332 в световната ранглиста Иван Гахов от Русия. Срещата продължи 2 часа и 12 минути. Преди този мач Нестеров елиминира с 6:0, 7:6(3) №297 в света Чезар Крецу (Румъния) и с 6:2, 6:1 №337 Николас Санчес Искиердо (Испания).

За доброто си представяне на турнира Нестеров заработи 8 точки за световната ранглиста.

Българинът започна силно и поведе с 3:0 по пътя си към успеха в първия сет, но след ранен пробив във втората част Гахов стигна до изравняване на резултата. Руснакът реализира единствен брейк в петия гейм на решаващия трети сет, след което запази аванса си до края.

Антъни Генов пък се класира за полуфиналите на двойки. Генов и Владислав Орлов (Украйна) елиминираха вторите поставени Давид Пихлер (Австрия) и Матей Воцел (Чехия) с 6:3, 6:7(5), 22-20 след 2:10 часа игра. Българинът и украинецът пропиляха аванс от сет и 4:2 гейма във втория, а в шампионския тайбрек пропуснаха девет мачбола и спасиха три, за да стигнат все пак до крайния успех при десетата си възможност.

Те очакват за място на финала победителите от двубоя между изцяло българската двойка Динко Динев и Николай Неделчев срещу Александър Мерино (Перу) и Кристоф Негриту (Германия).

С успеха си Генов заработи точки за световната ранглиста при дуетите.

В схемата на двойки по-късно днес на корта ще излезе и още един българин - Александър Донски. Донски и Луиш Брито (Бразилия), поставени под №1, ще играят срещу Моез Ешарги (Тунис) и Йеле Селс (Нидерландия).