Новият, четвърти сезон от Европейската северна баскетболна лига (ENBL) за мъже ще започне на 17 септември, обявиха организаторите, цитирани в профила на родния Спартак (Плевен) в една от социалните мрежи.

Плевенчани ще играе в група "А“, където са още тимовете на Волунтари (Румъния), Опава (Чехия), Нюкасъл Ийгълс (Великобритания), Донар Грьонинген (Нидерландия), Джики Варшава (Полша), Тарту (Естония), Валмиера (Латвия) и Спишски Ритиери (Словакия).

Вече е ясна програмата, като Спартак започва на 25 септември с домакинство на латвийския Валмиера. Мачът е от 19:00 часа.

Първото гостуване на плевенчани ще бъде на чешкия Опава на 30 септември от 18:00 часа.

Следва гостуване на Нюкасъл Ийгълс във Великобритания на 22 октомври от 19:30 часа, а на 27 ноември Спартак ще приеме естонския Тарту от 19:00 в Плевен.

На 11 декември Спартак ще гостува на Донар Грьонинген от 19:30 часа в Нидерландия, докато на 8 януари 2025 ще посрещне полския Джики Варшава.

Спартак ще бъдат домакини на румънския Волунтари на 28 януари, а след това на 4 февруари им предстои гостуване в Словакия на Спишски Ритиери.

Плейофите в надпреварата ще се проведат между 8 февруари и 21 март. Финалната четворка ще се състои на 8 и 9 април.