Александър Донски се класира за втория кръг на сингъл на тенис турнира на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич с награден фонд 36 900 евро.

Надпреварата се провежда при отлични условия и организация на кортовете на ТК "Изида". Така двама българи ще играят във втория кръг на сингъл на турнира. По-рано днес победа записа и Пьотр Нестеров.

Квалификантът Александър Донски направи обрат и се наложи с 4:6, 6:1, 6:4 над №364 в световната ранглиста Якопо Беретини от Италия (брат на Матео Беретини). Срещата продължи 2 часа и 30 минути.

Българинът допусна обрат от 3:1 до 3:4 в третия сет, но спечели следващите три гейма, а с това и мача. Това е трета поредна победа за Александър на турнира, който заработи 7 точки за световната ранглиста. Във втория кръг Донски ще играе срещу №329 в света Хуан Батиста Торес от Аржентина.

По-рано днес Пьотр Нестеров, участващ с "уайлд кард", победи с 6:0, 7:6(3) №297 в световната ранглиста Чезар Крецу (Румъния). Срещата продължи 99 минути.

За успеха си Нестеров заработи 4 точки за световната ранглиста, а във втория кръг той ще играе срещу №337 в света Николас Санчес Искиердо (Испания).

Димитър Кузманов се отказа заради контузия при резултат 3:6, 0:1 срещу Робертс Щромбахс от Латвия.

Квалификантът Николай Неделчев поведе със сет, но допусна обрат и загуби със 7:5, 4:6, 6:7(0) от №424 в света Валерио Албоян от Аржентина. Срещата продължи 3 часа и 1 минута.

Янаки Милев и Пьотр Нестеров загубиха с 5:7, 6:7(4) от испанците Карлос Лопес Монтагуд и Николас Санчес Искиердо в първия кръг в турнира на двойки. Българите имаха преднина от 4-1 точки в тайбрека на втория сет, но загубиха с 4:7.

Още петима българи ще започнат утре участието в надпреварата при дуетите.

Поставените под №1 в схемата Александър Донски и Луис Брито (Бразилия) ще играят в първия кръг срещу Виктор Киров и Марцел Жиелински (Полша).

Динко Динев и Николай Неделчев ще стартират срещу французите Артюр Геа и Габриел Дебрю.

Антъни Генов и Владислав Орлов (Украйна) ще играят срещу Ишай Олиел (Израел) и Робертс Щромбахс (Латвия).