Българите Александър Василев и Йоана Константинова се класираха за втория кръг на сингъл и на двойки на турнира за юноши и девойки от категория J300 в Панчево (Сърбия).

Поставеният под №5 при юношите Василев победи на сингъл с 6:3, 6:1 Марат Салбиев от Русия. Във втория кръг Александър ще играе срещу Дуйе Марковина от Хърватия.

Поставената под №1 при девойките Константинова се наложи на старта с 6:0, 6:4 над Лана Петкович от Сърбия. Във втория кръг Йоана ще играе срещу испанката Еугения Зозая Менендес.

Василев и Константинова се класираха и за четвъртфиналите в надпреварата на двойки.

Поставените под №2 при юношите Василев и Серхио Ернандес от Испания се наложиха с 4:6, 7:6(2), 10-8 над Даниел Амарандей от Италия и Гаспер Матиясич от Словения. На четвъртфиналите Василев и Ернандес ще играят срещу румънците Яник Александреску и Алехандро Нуреску.

Поставените под №2 при девойките Константинова и Екатерина Перелигина от Австрия победиха с 6:4, 6:4 испанките Лорена Доносо и Еугения Зозая Менендес. За място на полуфиналите Константинова и Перелигина ще играят срещу Флора Джонсън от Великобритания и Арина Вараксина от Русия.