Двама български борци са с шанс за репешажи в своите категории на Световното първенство по борба за кадети, домакин на което е Аман, Йордания. 

Калоян Иванов загуби на старта от иранеца Армин Самсипурхаджи, №1 на Азия, с 0:9 точки при 48-килограмовите. Но съперникът му стигна полуфиналите. При нова победа в следобедния сеанс, българинът ще получи втори шанс в пресявките утре.

При 80-килограмовите Динко Нейков стартира с успех срещу японеца Дайчи Акихо - 5:1. Но на осминафиналите отстъпи пред еврошампиона и втори в света Михаил Шкарин (Русия) с 0:5. Представителят на сборная е на полуфинала и при нова победа Нейков ще продължи в репешажите.

От първенството отпаднаха Альоша Илиев след загуба от Емир Еминов (Киргизстан), първенеца на Азия при момчетата от миналия сезон, с 1:5 в категория до 55 кг. и Михаил Кралев след поражение от Айман Аоудиат (Алжир), шампион на Африка, с 1:1.

Противниците им след това също загубиха.

Полуфиналите започват от 17:15 часа.

Във вторник на тепиха ще излязат Сергей Стоев (71), който започва директно от осминафиналите и очаква победителя от двубоя между украинец и таджикистанец, както и Радостин Василев (110), чийто съперник ще бъде Аюдат Аимен (Алжир), шампион на арабското и африканско първенство, който е и №1 в свободния стил.