Треньорски щаб от 5-има души и ядро от 9 волейболисти от миналия сезон, на които ще разчита в елита, представиха от Дунав Русе на официалната си страница във Fейсбук.

През новия сезон Дунав ще е воден от Пламен Христов. Помощник ще му е доскорошният наставник Красимир Миронов. Данко Тонев ще отговаря за скаутинг, статистика и изготвяне на стратегия за срещите на отбора, а за доброто състояние на състезателите ще отговарят физиотерапевтът Давид Димитров и един от опитните волейболисти Атанас Митев, който ще е и кондиционен треньор.

От Дунав обявиха още, че ще бъдат запазени общо 9 души от състава, който спечели правото на русенския клуб да участва във волейболния елит на България, а освен първенството спечели и Купата във втория ешелон за сезон 2023/ 2024. Това са капитанът Ангел Павлов, опитните Атанас Митев и Владимир Христов, както и посрещачите Дейвид Пенев и Христо Костов, диагоналът Алекс Николов, либерото Марио Дамянов и разпределителите Владимир Димитров и Адриан Сипос.

Дунав се раздели с младите Йоан Кайряков и Александър Станев. До момента единственото обявено ново попълнение е централният блокировач Любчо Янков. Помощник-треньорът и член на Управителния съвет Красимир Миронов каза, че селекцията продължава и се очаква скоро обявяването на още две нови имена.