В следващите 24 до 48 часа Арсенал ще постигне договорка с Реал Сосиедад за купуването на Микел Мерино, пише авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. В момента се работи по последните стъпки на трансфера.

Вече има споразумение за сумата от над 25 милиона евро, която "артилеристите" ще извадят. В последните 2-3 седмици двата клуба работят по условията на плащането, структурата на сделката и бонусите.

Европейският шампион с Испания се съгласи да смени клубната си принадлежност след разговори с мениджъра на лондончани Микел Артета. По същия начин бе убеден и Рикардо Калафиори, който подсили отбраната това лято. Мерино е изключително привлечен от проекта на "топчиите" и вярва, че това е перфектното място за него.

28-годишният халф не бе включен в групата за първия двубой от новия сезон на Реал Соиедад, който е довечера в домакинството срещу Райо Валекано от 20:00 часа. Самият наставник на отбора Иманол Алгуасил призна, че е по-добре за състезателя да не бъде викан, защото се преговаря за него с друг клуб.

Спортният директор на Арсенал Еду е бил в Испания през последните дни, за да се ускорят разговорите.

На Евро 2024 Мерино игра във всички 7 срещи, а на 1/4-финалите срещу домакина Германия вкара победното попадение в 119-та минута с глава.