Лудогорец победи като домакин Левски с 1:0 в мач от 5-ия кръг в efbet Лига.

Кайо Видал в 85-ата минута с удар от границата на наказателното поле и след рикошет в Клеман Икена вкара единствения гол в мача.

Двата тима предложиха здрава битка, като късметът покри домакините, които измъкнаха всичко от двубоя.

И двата тима стигнаха до добри възможности за гол.

Левски започна по-активно двубоя, но домакините бързо успяха да охладят ентусиазма на играчите на Станислав Генчев и първата по-сериозна опасност бе пред вратата на Пламен Андреев.

В 5-ата минута Кайо Видал бе изведен отлично от Руан Секо, но ударът му бе неточен.

Лудогорец взе инициативата, като последва и добра възможност пред Аслак Фон Витри, но и той не успя.

В 14-ата минута в редиците на Лудогорец бе направена принудителна смяна, като вратарят Серджо Падт бе заменен от Хендрик Бонман.

В 26-ата минута Левски стигна до първата си по-добра възможност, като Ел Джемили стреля над вратата.

Постепенно Левски успя да се справи с натиска на домакините и да изравни играта. До почивката обаче столичният тим така и не успя да запише точен удар към вратата на Лудогорец.

След почивката двата тима вдигнаха оборотите и предложиха още по-здрава битка.

Левски бе близо до откриване на резултата още в началото на полувремето, но  удар на Мустафа Сангаре бе блокиран от Нареси.

В 49-ата минута Бонман показа класа на вратата на Лудогорец, спасявайки удар на Алекс Колев, който получи перфектен пас от Марин Петков.

Последва и удар на Петков, който бе блокиран.

В 55-ата минута Алдаир пропиля страхотен шанс за Левски, като един от най-добрите на терена Диниш Алмейда блокира удара му.

Малко след това Алмейда изчисти и след удар на Алекс Колев.

В 60-ата минута Лудогорец отговори с пропуск на Квадво Дуа, който опита да вкара с пета, но стреля неточно.

В 79-ата минута пропуск за домакините напрани и Фон Витри, който бе изведен отлично от направилия дебют за Лудогорец Георги Русев.

Така се стигна до 85-ата минута, когато пробив на Кайо Видал стигна до удар, който срещна лявата греда на Пламен Андреев. Рикоширалата топка попадна отново у Видал, който стреля пак. Кълбото рикошира у Клеман Икена и влезе във вратата на Левски за 1:0. Това бе и първи гол, който Пламен Андреев инкасира във вратата си от началото на сезона.

До края Цунами имаше добра възможност да изравни, но ударът му мина край вратата на Лудогорец.

За Левски това са първи изгубени точки.

Лудогорец остава единственият отбор, който е без загубен мач в първенството от началото на сезона, като тимът от Разград е с два мача по-малко.