Треньорът на Наполи - Антонио Конте коментира ситуацията преди първия мач на тима в Серия А. Утре "небесносините" ще играят срещу Верона в мач от първия кръг.

"Надявах се ситуацията в Наполи да е по-добра, разчитах на приятни изненади, но беше трудно да намеря такива. Мислех, че няма нужда да се отказвам от всичко след миналата година, но се озовах в ситуация, в която 9-10 играчи напускат. В други отбори ситуацията е по-стабилна, те просто приемат нови играчи.

Няма да кажа, че започваме всичко от нулата, но сме близо до това. Това обаче не ме плаши. По-добре е да сме честни за проблемите, пред които ще се изправим. Феновете трябва да са наясно със ситуацията и ги моля да се обединим.

Не знам колко време ще отнеме, за да върнем Наполи на конкурентно ниво – 6 месеца или 3 години, но трябва да сме подготвени и да не изпадаме в паника. Трябва да сме смели.

Няма прилики с Ювентус, първенството отпреди две години е капан, който подвежда и създава илюзия, но сегашната ситуация не е такава", каза Конте.