За Бен Чилуел ще е по-добре да напусне, тъй като ще му е трудно да получи игрово време в Челси. Новината разкри новият мениджър на "сините" Енцо Мареска преди първия официален мач за сезона срещу Манчестър Сити утре.

27-годишният ляв бек има договор за още 3 сезона, но в последно време е почти постоянно контузен. По тази причина на позицията му бе привлечен испанецът Марк Кукурея, който след силното Европейско първенство, което направи, изглежда сигурен титуляр в състава на Мареска.

"През последните дни Бен не тренира с отбора, защото бе болен. За мен ситуацията е ясна. Той е готин човек, но не можем да му намерим позиция на терена. Днес на тренировка имахме 22-ма играчи и ако ги питате, те всички ще ви кажат, че искат да играят в неделя. Но това е невъзможно. Те тренират всеки ден и ако не им давам минути, това не е добре нито за тях, нито за мен, защото трябва да взимам решения. Мисля, че за него ще е по-добре да напусне, за да играе другаде", призна Енцо Мареска.

Заради контузии през миналия сезон Бен Чилуел, който премина в Челси през 2020 година от Лестър, игра само в 21 мача от всички турнири. През последните 3 години за "сините" той има общо едва 65 двубоя.