Ипсуич приема Ливърпул в първия съботен мач от първия кръг на Премиър лийг. Той ще започне в 14:30 часа на стадион "Портман Роуд".

Домакините са новаци в английския елит. За последно те бяха част от първенството през сезон 2001/2002. През пролетта завършиха втори в крайното подреждане на Чемпиъншип с 96 точки, една по-малко от първенеца Лестър Сити. По време на подготовката си отборът победи Шахтьор Донецк с 1:0, загуби с 1:2 от Дюселдорф и надигра Хофенхайм и Ница също с по 1:0. Преди дни клубът привлече под наем бившия английския национал - опорния полузащитник на Манчестър Сити Калвин Филипс. Наскоро стана ясно, че най-големият почитател на Ипсуич - певецът Ед Шийрън е придобил част от акциите на клуба.

Ливърпул започва на чисто сезона. Въпреки че още няма нови попълнения, самият мениджър е друг. Юрген Клоп напусна след почти 9 години и на негово място дойде Арне Слот. Под ръководството на нидерландеца "червените" постигнаха 4 успеха и едно равенство през миналия и този месец. Бяха надвити Бетис (1:0), Арсенал (2:1), Манчестър Юнайтед (3:0), Севиля (4:1) и нулевото реми с Лас Палмас.

Останалите срещи от днес са:

17:00 Арсенал - Уулвърхемптън

17:00 Евертън - Брайтън

17:00 Нотингам Форест - Борнемут

17:00 Нюкасъл - Саутхемптън

19:30 Уест Хем - Астън Вила