Националният отбор на България за момчета U16 загуби мястото си в Дивизия А. Това стана след поражение от Полша с 66:87 в първия от двубоите за разпределение на 13/16 място на Европейското първенство в Ираклион.

Българите се държаха в срещата до края на третата част, но след това позволиха на съперника да се откъсне напред и да спечели убедително.

В последния си мач на 17 август (събота) те ще се изправят срещу загубилия двубоя между Хърватия и Грузия в спор за 15-ото място в крайното класиране.

Мачът не стартира добре за баскетболистите на Янко Янков, които рано допуснаха съперникът да натрупа солидна преднина и след десет минути игра изоставаха с 11:24. Те обаче заиграха значително по-добре през втория период и започнаха да топят разликата, като на почивката се доближиха на 33:37.

Подемът в играта на България продължи и след паузата, като нашите стигнаха и до пълен обрат, но преди заключителната четвърт предимството отново бе за опонента – 55:60. Още в началото на решителната част обаче поляците се откъснаха с двуцифрена разлика и до края не изпуснаха контрола в мача.

Мартин Попов бе най-резултатен за тима ни с 12 точки, 10 има Кристиян Каменски.