Нямаше как да приема друга оферта. Исках да дойда в ЦСКА. Когато видях ЦСКА, реших за минута. Беше чудесна възможност. Много съм щастлив тук. Това заяви косовският бранител Лумбард Делова в интервю за клубната телевизия на "червените“.

"Щастлив съм, че съм част от най-големия клуб в България – заяви Делова. - Всички ме посрещнаха много топло, така че съм радостен и ще дам всичко от себе си за този голям клуб. Засега всичко ми харесва. Градът е много хубав. Наслаждавам се на всичко тук. От гледна точка на футбола - също. Условията са добри. Всичко е наред досега. Всички ми помагат да ставам по-добър и да бъдем шампиони. Засега всичко е чудесно и се наслаждавам. Имам приятели, които познават отбора. Казаха ми всичко за клуба".

Футболистът обясни, че не е мислил много, след като е бил поканен да се присъедини към тима от треньора Томислав Стипич.

"Говорих с треньора. Томислав Стипич ми се обади – каза Лумбард Делова. -  Разказа ми всичко за отбора. Казах му: "Добре, тренер, готов съм да дойда и да дам всичко от себе си да стана шампион. Говорих и с Филип Филипов. Той ми разказа всичко за отбора, така че не се и замислих да бъда част от този голям клуб. Бях с единия крак на вратата. Много се изненадах като разбрах, че ме искат.

Три поредни години с Балкани станахме шампиони на Косово. Избраха ме и за играч на годината в Косово за миналата година. Много искам да повторя тези успехи с ЦСКА. Надявам се, че ще успея. Затова дойдох тук. Много момчета тук имат същия манталитет като мен - искат да бъдат шампиони. Затова сме тук - да станем шампиони с най-големия клуб в България. Много искам да го постигна. В Косово имаме много добри играчи, но инфраструктурата не е добра. Игрищата не са особено хубави. Тук всичко е различно, защото терените са добри, персоналът е добър. Мога да се насладя повече на футбола. Не е същото да играеш на изкуствено и естествено игрище. Там не можеш да разгърнеш изцяло потенциала си".

Той призова феновете на ЦСКА към търпение и вярва, че резултатите ще дойдат.

"На феновете искам да кажа, че ние сме с нов треньор, нови футболисти. Ще свикнем един с друг, но имаме нужда от време – категоричен бе Лумбард Делова. - Просто бъдете търпеливи, ще се представим добре. Не се притеснявайте, повярвайте на думите ми. Надявам се, че ще бъдем шампиони. Работим сериозно всеки ден, така че нека изчакаме нашия момент".