Националът Алекс Петков вкара гол  и получи червен картон при победата на неговия Шльонск (Вроцлав) от Полша с 3:2 над Санкт Гален от Швейцария в реванша на третия предварителен кръг на турнира Лига на Конференциите.

Минималният успех се оказа недостатъчен за поляците да продължат към плейофите. Санкт Гален имаше аванс от първия мач от 2:0.

Другият българин Симеон Петров остана на терена през всичките 90 минути за поляците.

В реванша Санкт Гален до голяма степен реши всичко в своя полза в 21-ата минута, когато Бастиен Тома откри резултата.

В рамките на 6 минути в заключителния етап от първото полувреме поляците вкараха три гола и изравниха баланса.

Пьотър Шварц се разписа в 41-ата минута, Самиец-Талар вкара втори гол за 2:1 в срещата в 43-ата минута.

Във 2-ата минута на допълнителното време Шварц центрира към Петков, който отбеляза за 3:1 за Шльонск.

Четвърт час преди края на редовните 90 минути реферът Дуйе Струкан първо отсъди дузпа в полза на Шльонск заради фаул срещу Алекс Петков. И тук се намеси системата ВАР, която не само отмени наказателния удар, но и беше изваден червен картон на Петков заради провокация при ситуацията.

В 11-ата минута на допълнителното време, което беше 22 минути заради сериозно прекъсване, хърватският съдия отсъди дузпа заради игра с ръка на Нахуел Лейва, който беше отстранен с втори жълт картон.

Първоначално вратарят Рафал Лешчински спаси удара, но явно беше напуснал голлинията преди изстрела и се наложи пребиване. При втория опит Вилем Гьобелс от гостите вкара от 11-те метра и оформи крайното 3:2. А Шльонск завърши мача с осем души, след като и Арнау Санчес беше отстранен с два бързи жълти картона.