ЦСКА 1948 остана на секунди от класиране за плейофната фаза в турнира Лига на конференциите.

В реванш от третия предварителен кръг на състезанието избраниците на треньора Валентин Илиев отстъпиха с 0:4 като гости на кипърския Пафос в Лимасол след продължения. Редовното време приключи 1:0 за Пафос.

ЦСКА 1948 геройски удържаха 0:0 до секунди преди последния съдийски сигнал на редовното време, но в 97-ата минута Дерик Лукасен вкара за кипърците за 1:0.

Първият мач в София завърши 2:1 за ЦСКА 1948.

С гола си Лукасен вкара двубоя в продължения.

Повече от едно полувреме "червените“ от Бистрица играха с десет души, след като в добавеното време на първата част Стийв Фуртадо си изкара глупав втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Очаквано домакините от Пафос имаха сериозно превъзходство през първата част, като стигнаха до три точни удара към вратата на Петър Маринов, които обаче не затрудниха стража на ЦСКА 1948.

Най-добрата възможност за гол през първата част бе за българския тим. Малко преди края на полувремето удар на Бирсент Карагарен с глава срещна напречната греда на вратата на Пафос.

След почивката натискът на домакините стана още по-сериозен, но десетимата от ЦСКА 1948 храбро удържаха до 97-ата минута и гола на Лукасен.

"Червените“ от Бистрица така и не успяха да стигнат до точен удар към вратата на Пафос в редовното време.

В първото продължения въодушевените играчи на Пафос бързо стигнаха до нов гол. В 94-ата минута Жажа бе точен за 2:0, което окончателно прекърши българския тим.

В 100-ата минута Андерсон покачи на 3:0 за Пафос.

Крайното 4:0 оформи Реян Даскалов с автогол в 118-ата минута.

До края ЦСКА 1948 така и не успя да стигне до точен удар към вратата на домакините.