Иван Иванов и Александър Василев ще играят за първи път в професионалните си кариери в тениса на четвъртфинали на сингъл на турнир от веригата на Световната федерация по тенис ITF при мъжете.

Участващият в турнира на червени кортове за мъже в София, на кортовете на ТК "Диана“, с "уайлд кард" 15-годишен Иванов се наложи във втория кръг над поставения под номер 2 французин Артюр Жеа с 6:3, 6:2 за 97 минути.

За място на полуфиналите той ще се изправи утре срещу турчина Гьокберг Саръташ, който елиминира българския квалификант Георги Георгиев със 7:5, 6:4.  

17-годишният Василев надделя над аржентинеца Фернандо Кавайо със 7:5, 6:3 след почти два часа игра, а следващият му съперник ще бъде третият в схемата Владислав Орлов от Украйна.

Квалификантът Антъни Генов също се класира за четвъртфиналите след успех над номер 7 Дженгиз Аксу от Турция с 6:2, 6:4.

Той очаква победителя от срещата между четвъртия поставен Мариано Тамаро от Италия и българина с "уайлд кард" Виктор Марков.

Друг представител на домакините Михаил Иванов, "щастлив губещ" от квалификациите, отпадна във втория кръг след поражение от италианеца Николо Чаварела с 0:6, 4:6.