Бетис приема Жирона в мач от първия кръг на новото испанско първенство.

Двубоят е от 22:30 часа на стадион “Бенито Виямарин“ в Севиля.

Домакините завършиха на 7-мо място в миналия шампионат и ще участват в плейофната фаза за попадане в групите на турнира Лига на конференциите, където очакват своя съперник на жребия в петък.

Жирона записа най-доброто си постижение в историята си с третото място в Ла Лига и си заслужи участие в групите на Шампионска лига наесен.

Бетис се подсили със защитниците Рикардо Родригес от Торино, Диего Йоренте от Лийдс и Ромен Перо от Саутхемптън, халфа Икер Лосада от Ферол, юношата на Барселона Алекс Коядо, който идва от саудитския Ал Охдоод. както и тарана Абел Руиз, който дойде от Брага и преди дни стана олимпийски шампион с Испания.

Тимът беше напуснат от Айосе Перез (Виляреал), Гуидо Родригес  (Уест Хем), Херман Пецела (Ривър Плейт), Жуан Миранда (Болоня), Чади Риад (Кристъл Палас) и Вилиан Жозе (Спартак) (Москва).

Жирона привлече под наем Ориол Ромеу от Барселона и Браян Хил от Тотнъм, закупи Дони ван де Беек от Манчестър Юнайтед, Алехандро Франсес от Сарагоса, Ладислав Крейчи от Спарта Прага и тарана Абел Руиз, който дойде от Брага, и преди дни стана олимпийски шампион с Испания.

Последното попълнение от днес е Боян Мийовски - 25-годишен македонец, който до момента бе собственост на Абърдийн. Той пристига срещу 6.8 милиона паунда.

Каталунският клуб се раздели със голмайстора на Ла Лига Артьом Довбик в Рома срещу рекордната сума от 30,5 милиона евро, Савио отиде в Манчестър сити, Ян Коуто се премести в Борусия Дортмунд, а Алейш Видал донесе в касата 18 милиона от Байер Леверкузен.

Ерик Гарсия и Пабло Торе се завърнаха в Барселона след наем.

За двубоя довечера под въпрос за Бетис са Седрик Бакамбю и Иско, а за Жирона не са сигурни Порту, Циганков, Тони Вия, Валери Фернандес и Дони ван де Беек.

Съдия на мача е Мигел Ортиз.