Вярвам в отбора си. Знам с какво разполагаме и съм сигурен, че можем да се поздравим с успех над Пафос. Не съм привърженик на това какво ще говорим, а много би ми се искало думите да преминат в действия на терена и там вече да говорим с играта си. Това заяви треньорът нао ЦСКА 1948 Валентин Илиев преди мача на отбора му срещу кипърския Пафос в Лимасол.

Отборът от Бистрица гостува на Пафос в реванш от третия предварителен кръг в турнира Лига на конференциите. Мачът е на 15 август (четвъртък). В първия мач ЦСКА 1948 спечели с 2:1.

"Настроението е добро, силно вярвам и се надявам, че ще го запазим такова – демонстрира оптимизъм наставникът на ЦСКА 1948  ден преди реванша в Кипър. – Взехме добър аванс, но това не е нещо крайно и не означава нищо кой знае какво за нас. Знаем, че утре трябва да започнем мача така, все едно е 0:0".

Валентин Илиев каза още, че в първия мач е видял както много позитивни неща от отбора си, така и доста неща за корекции, върху които е работен през седмицата.

"Говорихме с отбора, анализирахме, съответно и отработихме нещата, които трябва да коригираме на база на това, което се случи в първата среща – обясни специалистът. - Мисля, че отборът достатъчно ясно разбра за какво става въпрос, така че в това отношение всичко сме изчистили. И се надявам да го покажем по най-добрия начин".

На въпрос коя е най-силната страна от играта на тима и дали това не са крилата, както и какво трябва да неутрализират играчите му утре, Илиев отговори: "Аз го казах и преди първия и след първия двубой, че отборът на Пафос разполага с добри изпълнители, но не сме се акцентирали единствено върху това как да противодействаме на противника. А по-скоро и върху това ние как да сме достатъчно ефективни и да ги накараме тях да се позамислят как ще ни спират. Изправяме срещу един добър отбор и в нито един момент не трябва да губим концентрация на терена. И най-основното е, че независимо срещу кого се изправяме на терена – естествено подхождаме с нужния респект, но срещу нас играят също така живи хора, каквито сме и ние. И не е нещо, което е непреодолимо. Така че психологически в това отношение трябва да сме спокойни, много концентрирани и нещата ще бъдат наред. Със сигурност трябва да променим нещо за втората среща утре. Видях много позитивни и някои негативни неща, но работихме. Но мисля, че сме готови да изиграем един добър мач“.