Чака ни много тежък мач, който ще е по-специален за мен. Това заяви треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез преди мача срещу Зрински (Мостар).

Двата отбора се изправят един срещу друг на 15 август (четвъртък) в Босна и Херцеговина, в реванш от третия предварителен кръг в Лига на конференциите.

В първия мач Ботев спечели с 2:1.

48-годишният Керкез е бивш футболист на Зрински, като носи екипа на тима между 2004 и 2005 година.

"Имам много приятели тук. Първата ми титла с този отбор е най-ценна“,обясни Душан Керкез.

Специалистът коментира и какво очаква от футболистите си в реванша.

"Трябва да сме организирани и да нападаме, както и да се защитаваме всички заедно – посочи наставникът на Ботев. - Два добри отбора, които искат да се надиграват и да играят футбол се изправят един срещу друг".

Керкез се върна и към първата среща.

"Имаше положения и към двете врати в първия мач – каза наставникът на "канарчетата“. - Всички футболисти са здрави. Нормално е новото попълнение Вини Трибуле да получи време да се адаптира. Може би ще играе 15-20 минути. Мислим, че ще бъде напълно готов за игра през септември. Нямахме толкова голям проблем физически, колкото психически. Затова отменихме мача с Лудогорец. Зрински разполага с добър състав и голяма публика. Промениха доста играчи. Искам да кажа, че се радвам за утрешния мач. Феновете на Зрински респектират противника. Готови сме за продължения и дузпи. Накрая зависи кой ще иска да бие дузпа, но най-важна победата".