Михаил Иванов и Георги Георгиев стартираха успешно участието си в основната схема на тенис турнира за мъже на червени кортове в София с награден фонд от 15 000 евро.

Надпреварата се провежда на кортовете на "ТК Диана".

19-годишният Иванов, намерил място в основната схема като "щастлив губещ" от квалификациите, победи със 7:6(6), 4:6, 6:4 участващия с "уайлд карт" Симеон Терзиев.

За място на четвъртфиналите Иванов ще играе срещу италианеца Николо Чиварела, който елиминира Габриел Донев с 6:3, 6:2.

17-годишният квалификант Георги Георгиев записа първата си победа в основна схема на състезание от веригата на Международната федерпация ITF, след като надделя над аржентинеца Фелипе Де Диос с 6:1, 6:1. Следващия му съперник ще бъде Гьокберг Саръташ от Турция.

Николай Неделчев отстъпи с 1:6, 3:6 на намиращия се на 354-ото място в световната ранглиста и номер 2 в схемата Артюр Жеа. Французинът ще бъде съперник на Иван Иванов във втория кръг.

Квалификантът Джордж Лазаров допусна поражение с 6:7(5), 3:6 от седмия поставен Дженгиз Аксу от Турция, който ще срещне Антъни Генов във втория кръг.

Симон Антъни Иванов също бе елиминиран след 4:6, 1:6 от номер 4 Мариано Тамаро от Италия, който в следващия кръг ще има отново български съперник - участващият с "уайлд кард" Виктор Марков, наложил се с 6:0, 6:2 над квалификанта Динко Динев.