Българският волейболен талант Христо Христов се присъедини към подготовка на елитния мъжки тим на Пиаченца, съобщава местното издание "Пиаченца Сера".

Христов се подготвя под ръководството на легендарния Андреа Анастази.

Българинът работи в компанията на имена, като Роберланди Симон, Роберт Андринга, Леонардо Сканферла, Фабио Ричи, Никола Салси, Мусе Гей, както и американците Кейноа Уейд и Киърни Фин.

17-годишният Христо Христов е много обещаващ талант, като живее със семейството си в Италия от 7-годишна възраст и играеше в Тревизо. Ще продължи да работи една седмица с Анастази и щаба му.

През миналият сезон отборът на Пиаченца отпадна на четвъртфиналите в италианската Суперлига след оспорвани мачове с Алианц Милано (2:3), като съперникът им след това спечели бронзовите медали.

"Христо е много интересно момче, както и двамата американци. Ще ни бъдат от голяма полза в периода, в който ще сме по-малко играчи като бройка. И следващата седмица ще сме без националите", каза Анастази, който става два пъти европейски шампион с Италия, както и веднъж с Испания, печели три пъти Световната лига, а с Италия взима и бронзовите медали на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година.