Премиър лийг се надява да намали разочарованието от ВАР с пускането на акаунт в социалните мрежи, който ще дава почти в реално време актуализации и обяснения за съдийските решения във всеки мач, предаде лигата.

Отборите гласуваха в подкрепа на запазването на видео асистент съдиите през юни въпреки огромните количества критики към системата за съдийство през миналия сезон. Уулвърхемптън дори инициира петиция за премахването ѝ, но тя не бе уважена.

"При липса на излъчване на ВАР аудио на живо, тъй като това не е разрешено във футбола, Центърът за излъчване на мачове в Премиър лийг ще може да предава в социалните мрежи информация почти на живо от ВАР стаичката по време на двубой“, глави изявлението на Премиър лийг.

В допълнение към публикуването на съдийски решения, акаунтът в Туйтър PLMatchCentre, също ще предоставя информация директно от центъра на ВАР и съдийските експерти с цел осигуряване на прозрачност.

Експерти от PGMOL, съдийският орган на лигата, също ще разясняват правилата на играта и ще предоставят допълнителна информация и актуализации относно процесите на ВАР решенията, когато е необходимо.