Лудогорец отнесе здрав бой от азерския Карабах в реванш от третия предварителен кръг в Шампионска лига насред Разград и приключи с катастрофа пътя си към групите на най-престижния клубен турнир.

В реванш от третия предварителен кръг на състезанието първенецът на България загуби на "Хювефарм Арена“ в Разград от Карабах с 2:7 след продължения.

В първия мач Лудогорец спечели в Баку с 2:1.

Редовното време в Разград приключи 3:2 за Карабах и мачът влезе в продължения.

Там отборът от Разград тотално се разпадна, като Лудогорец получи още четири гола за 7:2 за Карабах.

В реванша в Разград гостите от Азербайджан откриха головото шоу още в 7-ата минута. Тогава Жуниньо се възползва от елементарна грешка в отбраната на Лудогорец и откри резултата.

Лудогорец отговори в 13-ата минута, когато Квадво Дуа изравни.

Десет минути по-късно домакините получиха дузпа, която Дуа реализира, като с втория си гол в мача направи резултата 2:1 за Лудогорец.

В добавеното време на първата част и Карабах получиха дузпа, която алжирецът Ясин Бензиа вкара за 2:2.

Четири минути по-късно отборът на Калрабах стигна и до трети гол, след като влезлият като резерва Патрик Андраде бе точен.

Андраде се появи на терена принудително, заменяйки в 39-ата минута контузения Марко Янкович. Десет минути преди това принудително терена напусна и Марко Вешович от Карабах, който бе заменен от бившия играч на Локомотив (Пловдив) Матеуш де Барош да Силва.

След почивката ситуацията на терена не се промени, като въпреки че бе по-активният тим, Лудогорец не успя да стигне до гол, като се стигна до продължения.

В продълженията Лудогорец получи гол още в 93-ата минута, дело на Торал Байрамов за 4:2 за гостите от Азербайджан.

Това попадение тотално пречупи българският отбор, който не успя да реагира. До края азерите вкараха още три попадения чрез Редон Джиджа в 111-ата, Патрик Андраде в 112-ата и Ясин Бензиа в 118-ата минута.

Така Карабах ще играе плейоф за място в групите на Шампионска лига срещу Динамо (Загреб).

Лудогорец ще има втори шанс за участие в групи в Европа, като среща молдовския Петрокуб в плейоф за място в груповата фаза на втория по сила турнира Лига Европа.