Бившият селекционер на националния отбор по футбол на България Лотар Матеус коментира пред  Sky Sport Germany лятната селекция на първенеца на Германия Леверкузен.

"В миналото ключови фигури в крайна сметка напускаха клуба, преминавайки в Байерн – анализира Матеус. – Говоря за играчи, като Пауло Сержио, Лусио и Зе Роберто. В момента се справят перфектно със ситуацията около Джонатан Та. Симон Ролфес не е дете и изказванията му по адрес на Та помагат допълнително на конкурентите. Левеаркузен обаче приключи с трансферите. Отборът като цяло остана заедно, като категорично основната причина за това е в Чаби Алонсо.

През последните две години треньорският екип и ръководството на Леверкузен свършиха сензационна работа. Успяха да запазят Флориан Вирц, привлякопа Алехандро Грималдо като свободен агент, както и Виктор Бонифейс за сравнително малка трансферна сума.

Както и през миналия сезон, Леверкузен има леко предимство пред конкурентите. Ясно е, че за тях новият сезон няма да е лека разходка в парка, тъй като им предстоят тежки битки в Шампионска лига. Не трябва да забравяме, че в Байерн са крайно амбицирани да наваксат бързо това, което изпуснаха миналия сезон“.