Владимир Николов ще дебютира като помощник треньор в националния отбор за младежи под 20 години довечера. Той се включи в щаба на селекционера Мирослав Живков за Балканското първенство в Сърбия (13 - 17 август) и предстоящото Европейско първенство в Сърбия и Гърция (26 август - 7 септември). След края на състезателната си кариерата Николов бе вече треньор на национален състав за подрастващи, както и на Левски, където сега е съпрезидент на клуба.

Балканиадата започва днес в сръбския курортен град Върнячка баня. Залата носи името на баскетболната легенда Владе Дивац. Там ще се проведе и едната група от предстоящото Европейско за отборите в тази възраст (ние сме в потока в гръцкия град Арта).

Първият мач на българите е срещу Молдова от 21:00 часа довечера. "Лъвовете" пристигнаха във Върнячка баня вчера и веднага направиха тренировка. Днес Живков и Николов изведоха отбора за второ занимание.

България е в група "В" заедно с Албания, Молдова и Турция. В другата са Сърбия, Македония и Гърция. Играе се всеки срещу всеки, а първите два отиват на полуфиналите.