Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз заяви, че иска становища от СДВР, Столична община, Министерството на младежта и спорта и Професионалната лига преди да вземе решение относно провеждането на Вечното дерби между Левски и ЦСКА от 8 кръг на Първа лига.

По традиция най-големият мач на България се играе на неутралния Национален стадион "Васил Левски", но тази година в периода 22 август - 30 септември съоръжението в центъра на София няма да може да се използва за футболни мачове.

Причината за това са два музикални концерта - на Ед Шийрън на 31 август и на Андреа Бочели на 14 септември. След това предстои подмяна на тревната настилка.

"След като разгледа представени становища от ПФК Левски Сф и ПФК ЦСКА-София Сф относно изиграване на срещата помежду им в VIII- ми кръг на Първа професионална лига, СТК отлага решението си за следващо заседание, като иска становища по горното от БПФЛ, СДВР, Столична община и Министерство на спорта като собственик на Националния стадион Васил Левски."